Skracacz linków rap-cytaty.com | HipHopowa Deklaracja Pokoju

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abradab "Abradabing"
09-30-2010, 15:06 PM
Abradab "Abradabing"
Podczas tworzenia materiału z AbradAbem współpracował czołowy polski raper i producent - O.S.T.R., który zajął się całością albumu, zarówno w warstwie muzycznej - jako twórca podkładów - jak i w warstwie producenckiej. To zupełna nowość w dotychczasowej twórczości AbradAba, który tak opisuje prace nad płytą: ,,W ten sposób jeszcze nie pracowałem.
Osobiście dla mnie to wyjątkowe przeżycie i świetna odskocznia od dotychczasowego stylu pracy. Po raz pierwszy moje wokale zrealizował świetny raper, co daje mi dodatkową pewność brzmienia materiału”

Na płycie daje się wyczuć prawdziwą chemię i doskonałe zgranie między polskimi mistrzami rapu. AbradAb i O.S.T.R wspierani przez DJ FEEL-X’a, odpowiedzialnego za większość skreczy, stworzyli solidny album w stylu trzeciego krążka Kalibra 44. „Niewiele mogę powiedzieć o tej płycie, nie mam jeszcze do niej dystansu. Myślę, że Ostry i FEEL-X odwalili kawał dobrej roboty, a ja po prostu dałem z siebie wszystko” - wyznaje AbradAb. Nowy materiał w znacznej części opiera się na samplach, co jest odejściem od koncepcji przyjętej w O.P.K., gdzie AbradAb postawił na żywe instrumenty.

Tytuł albumu – „Abradabing” – jest nawiązaniem do dubbingu, czyli tłumaczenia niezrozumiałego filmu na czytelny przekaz. „Abradabing” to świat zinterpretowany przez AbradAba i wyrażony w mocnych utworach, takich jak „Mamy królów na banknotach”, “Czuję się jak”, czy “Zawalidroga”. Na płycie udzielają się również goście: DJ Haem, Frenchman, Kontrabanda, Gutek, Cadillac.

Na płycie usłyszymy hip-hop w stuprocentowym stężeniu. „Abradabing” ma spore szanse uczynić wiele pozytywnego zamętu w skostniałym ostatnimi laty hip-hopowym światku, a zatem nie pozostaje nic innego, tylko – idąc za słowami AbradAba – „ściągać portki i czekać, aż Abradabing skopie wam tyłki. Do usłyszenia 4 października.

Tracklist:
ON
Usłysz mój głos 2010
Mamy królów na banknotach
Zawalidroga
Dzik - gość. Koniu i Abdul (Kontrabanda)
Choć na słowo
Globalne ocieplenie
Gniew - gość. Frenczman
Czy słyszycie skit?
Czuję się jak - gość. O.S.T.R. i DJ Haem
Śmierć wielu serc
Yo yo
Więc wiedz - gość. Cadillac Dale
Język giętki - gość. Gutek
Spadam
Autro

WSZYSTKO JEST STANEM UMYSŁU
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-30-2010, 16:50 PM
RE: Abradab "Abradabing"
nooo po tej Twojej recenzji to nic innego tylko czekać.! ;]

'Widzę dźwięki, słyszę kształty, dotykam wspomnienia...'
10-01-2010, 18:47 PM
nie nie to tylko dodany news , dla informacji użytkowników
nie podpisuje się pod tym Biggrin

WSZYSTKO JEST STANEM UMYSŁU
10-01-2010, 21:37 PM
ale sprawdzic bedzie mozna ^^

'Widzę dźwięki, słyszę kształty, dotykam wspomnienia...'
10-13-2010, 20:35 PM
Skoro O.S.T.R się tym zajął to jestem spokojny o warstwę muzyczną :)
Abradab zdaje się już wrzucił materiał do sieci więc nic jak tylko sprawdzić i skomentować

"Wiem, dzisiaj jak przeżyć wiem, lecz to żadna sztuka
coś nie fair? to przez was już nie umiem ufać!"
11-06-2010, 14:51 PM
Mam orginała. Abradab jak zwykle dał rade Wink

"To pokolenie wychowane w płytach,
karmione pyrami i werblami od Kazika."
Odpowiedz