Skracacz linków rap-cytaty.com | HipHopowa Deklaracja Pokoju
|
Biggie and Tupac (2002)
|
|
04-17-2010, 21:09 PM
|
|||
|
|||
![]() Biggie and Tupac produkcja: Wielka Brytania gatunek: Biograficzny, Dokumentalny, Muzyczny data premiery: 2002-01-11 (Świat) reżyseria Nick Broomfield zdjęcia Joan Churchill muzyka Snoop Dogg czas trwania: 108 Opis filmu : (filmweb.pl) Dokument opisuje kulisy incydentów, w których zginęły dwie gwiazdy amerykańskiego hip-hopu. Tupac A. Shakur (publiczności znany również jako 2Pac, Makaveli) został zastrzelony 13 września 1996 roku w Las Vegas. Christopher Wallace (czyli Notorious B.I.G lub Biggie Smalls) zginął 9 marca 1997 roku w Los Angeles, również był ofiarą postrzału z broni palnej. Spór obu raperów był częścią większego konfliktu artystów z Zachodniego Wybrzeża z artystami ze Wschodniego Wybrzeża. Film tłumaczy, w jaki sposób morderstwa te były ze sobą związane oraz jak wielki wpływ na całą sprawę miała zorganizowana grupa przestępcza działająca w policji Los Angeles. Zawarte są w nim m.in. wywiad z Marionem "Suge" Knightem, magnatem hip-hopowym i współtwórcą wytwórni Death Row Records, przedstawicielem Zachodniego Wybrzeża w konflikcie, materiał kręcony w miejscach, w których wychowywali się obaj artyści oraz rzadko publikowane nagrania archiwalne. Obsada: Tupac Shakur : gra siebie Snoop Dogg : gra siebie Marion 'Suge' Knight : gra siebie The Notorious B.I.G. : gra siebie Gene Deal : gra siebie Marion 'Suge' Knight : gra siebie Lil' Cease : gra siebie Mark Hyland : gra siebie Don Seabold : gra siebie Marshall Bigtower : gra siebie Sonia Flores : gra siebie Frank Alexander : gra siebie Reggie Wright Sr. : gra siebie Kevin Hackie : gra siebie Voletta Wallace : gra siebie Mopreme : gra siebie Nick Broomfield : gra siebie Russell Poole (on sam) David Hicken (on sam) Billy Garland (on sam) 'Ty mnie hejtujesz tylko czekasz na mój kryzys, a ja Cię szczerze pierdolę, nawet nie znam Twojej ksywy. Nie chce przekonać Cię do siebie ani jednym wersem, ten rap rozjebie Polskę, obiecuje Ci to HEJTER ! ' |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

![[Obrazek: wyslany5987.jpg]](http://www.other.pl/images/hosting10/wyslany5987.jpg)