Skracacz linków rap-cytaty.com | HipHopowa Deklaracja Pokoju
|
Blokersi
|
|
04-16-2010, 21:34 PM
|
|||
|
|||
|
Blokersi
Chyba najbardziej znany polski film o kulturze hiphopowej , jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji obejrzeć to polecam
Blokersi – film produkcji polskiej z 2001 roku w reżyserii Sylwestra Latkowskiego /"Jest to film dokumentalny powiązany z polską kulturą hip-hopową, przedstawiający życie polskiej młodzieży w wielkich aglomeracjach. Głównymi bohaterami są Peja i Eldo. Opowiadają oni o swoim życiu, dzieciństwie, dorastaniu, hip-hopie, problemach i kolegach. Ich opowieści są przeplatane wywiadami ze znanymi raperami i dziennikarzami. Film był wyświetlany w kinach."/ Obsada Peja Eldo Jotuze Pezet Fisz DJ 600 Volt Bogna Świątkowska Hirek Wrona Robert Leszczyński Tymon Red Kret Wiśnix DJ Decks Camey Parker Fenomen Pele Tede Muzyka do filmu DJ Volt Eldo Fenomen Fisz Grammatik O.S.T.R. Paktofonika Peja Wiśnia Fester Prezes Red Slums Attack Tymon Pezet Małolat Dizkret Echo WSZYSTKO JEST STANEM UMYSŁU
|
|||
|
04-16-2010, 22:29 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Blokersi
Standardzik.
'Ty mnie hejtujesz tylko czekasz na mój kryzys, a ja Cię szczerze pierdolę, nawet nie znam Twojej ksywy. Nie chce przekonać Cię do siebie ani jednym wersem, ten rap rozjebie Polskę, obiecuje Ci to HEJTER ! ' |
|||
|
04-17-2010, 11:20 AM
|
|||
|
|||
|
No dokładnie, oglądany kilka razy
Pobierz MP3 szybciej ![]() Obsługa linków na forum! |
|||
|
04-17-2010, 23:41 PM
|
|||
|
|||
|
taaak :) dla mnie oglądanie tego filmu to jak spijanie pianki z espresso ;D
Zresztą jak wiele innych jakie miałem okazje oglądać o kulturze hip hop "Wiem, dzisiaj jak przeżyć wiem, lecz to żadna sztuka coś nie fair? to przez was już nie umiem ufać!" |
|||
|
05-10-2010, 19:40 PM
|
|||
|
|||
|
Yyyy, a czym Wy się tak jaracie? Nie za bardzo rozumiem. Oglądałam ten film już trochę temu ale dokładnie pamiętam, że to była masakrycznie nudne. Jeszcze jak Eldoka się wypowiadał to jakoś wytrzymywałam, po za tym gadanie o niczym. Wole żeby robili rap niż nagrywali filmy bo moim okiem nie za dobrze im ten film wyszedł.
|
|||
|
08-08-2010, 01:39 AM
|
|||
|
|||
|
To Ty Infira, z wielkim szacunkiem, ale chyba niezbyt interesujesz się rapem.
Lub jesteś "pseudo" słuchaczem, No i oczywiście mogę się mylić ... Jedno z trzech. Chociaż jak DLA MNIE jedno z dwóch pierwszych. Nie bierz tego do siebie, bo nie miałam zamiaru i nie mam Cę tym obrazić. Moim zdaniem, ten film, to jest klasyka :] Ciekawie się go oglądało, wielki pozytyw
"Łyk, łyk ginu, lodu i cin cinu,
buch, buch dymu, skurwysynu" ;] |
|||
|
09-16-2010, 12:04 PM
|
|||
|
|||
|
więc jeżeli film się jej nie podoba nie zna się na rapie? pieprzysz.
ice,ice baby |
|||
|
09-16-2010, 16:27 PM
|
|||
|
|||
|
hmm. mi się film podobał i zresztą pomimo że oglądany kilka razy to nie nudzę się przy kolejnym ;]
'Widzę dźwięki, słyszę kształty, dotykam wspomnienia...' |
|||
|
08-30-2011, 17:53 PM
|
|||
|
|||
|
Film miał na celu uzmysłowić, nie uświadomionym. Jak żyje się na blokowiskach.
Co to jest "rap, graffiti, skręty." Każdy z raperów wypowiadających się w tym filmie. Miał za zadanie przekazać pewien procent kultury hip-hop. Jak rozumie się ten film w 100% to teraz trzeba zacząć żyć tą kulturą, wtedy można stwierdzić coś o tej kulturze i jej odłamach. Wnioskuje sam z tego, ze ten film nie może być "o niczym" jak tu wspomniała Infira. Poza tym, to nie oni nagrywali ten film...byli poproszeni o wystąpienie w nim. Nie dostali za to grosza. Tylko swoje nazwisko/ksywe w napisach. Film 100/10. Ewidentnie zajebisty : )) |
|||
|
09-01-2011, 20:15 PM
|
|||
|
|||
|
Przydało by się coś teraz,o tym ile i jak mało zmieniło się taki pamiętnik "Z życia rapera" co by nie mówić w mediach dalej mają nas za banalną bandę wandali...
Z rapem nie od wczoraj,ale na zawsze. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|