Skracacz linków rap-cytaty.com | HipHopowa Deklaracja Pokoju

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sprzedali się ...
05-18-2010, 21:27 PM
sprzedali się ...
Wiadomo, ludzie pazerni na pieniążki. >.> Kto Waszym zdaniem przynosi wstyd kulturze HH ? Kto się sprzedał za bezcen, nie ma już u Was w ogóle szacunku jako artysta?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-18-2010, 21:31 PM
RE: sprzedali się ...
I tutaj jest bardzo ciekawy temat, czy to grzech robic to co sie lubi i czerpac za to PLN ? ktos sie sprzedal ? nikt mi aktualnie do glowy nie przychodzi ale napewno stwierdzam, ze tutaj mozna wypowiadac sie na biezaco

'Czas już umierać, lub tutaj znaleźć przyszłość
Niewiele osób wie teraz co to jest hip-hop
Chciałbym znać sposób, nie tylko tak na kartkach
A sam jestem na tym morzu gdzie dziś zatonie tratwa'

05-18-2010, 21:56 PM
dla mnie sprzedał się już dość dawno tede. szacunku nie mam dla niego od dissów jego z płomieniem. zbyt komercyjną osobą jest... w sumie nie on tylko jeden.. ale wydaje mi się, że on najbardziej z tych wszystkich..
05-18-2010, 22:16 PM
po 1 ; Grammatik - Friko.
po 2 ; po raz 4928948 mówie że tede zrobił tyle dla polskiego hh że teraz może nawet w tvnie prowadzić teleturnieje (jesli ktos to uważa za sprzedanie się to trudno) i to akurat nie koliduje z tym jaki rap robi

wg mnie nikt się nie sprzedał , to jest biznes jak każdy inny więc niech kombinują jak chcą

WSZYSTKO JEST STANEM UMYSŁU
05-18-2010, 22:34 PM
(05-18-2010 22:16 PM)Poziomaa napisał(a):  wg mnie nikt się nie sprzedał , to jest biznes jak każdy inny więc niech kombinują jak chcą

wybacz. ale rap nie polega głównie na robieniu biznesu. tylko dawania przekazu :] tu się to najbardziej liczy. a nie to, jakie on ma felgi w autach i cały czas nawijanie o haaaajsie.
05-18-2010, 22:37 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-18-2010 22:41 PM przez Poziomaa.)
każdy ma inny przekaz ,a oni nie nawijają TYLKO o tym jakie mają felgi

05-20-2010, 11:12 AM
Jeśli chodzi o Tedego: Jego stylem jest po porostu "bounce" i polega on na tym co tede robi ;]]
Ja jednak uważam że Tede ma dystans do siebie i pierdoli krytyke skoro robi takie rzeczy.
Boginirapu: Nie oszukujmy sie, jeśli komuś w rapie nie chodzi o biznes będzie mu baaaardzo trudno w rapie.
Zazwyczaj Ci najprawdziwsi - super flow, teksty przesłanie bity i nawijają z sercem dla małego grona osób(żadko mają to grono) i raczej się nie uda. Ten kto szuka wszędzie okazji, ma charyzmę, ma pomysł na siebie(czasem przez skandal) to temu sie uda, bez względu na teksty i nawijanie :(
Spójrzmy na Żuroma.. jak on sie znalazł tam gdzie jest jestem ciekawy ;]

A teraz spójrzmy na Gurala: niesamowite flow! teksty i zklecanie rymów! teraz robi koszulki własne z napisami typu: "Rób HAJS i nie pierdol" i zarabia na tym W CHUJ KASY i czy ktoś mu zabroni?

"Wiem, dzisiaj jak przeżyć wiem, lecz to żadna sztuka
coś nie fair? to przez was już nie umiem ufać!"
05-20-2010, 15:14 PM
Sprzedał sie kazdy kto wydaje płyty na legalu. To jak to robi to inna bajka Tede przynajmniej sie z tym nie kryje tak jak Peja który kosi na tym kase ale reprezentuje biede. Ja wole szczerość. Jak nie chcecie komerchy to zapraszam do podziemia usmieszek
05-20-2010, 15:17 PM
O taaak , wlasnie ukrywanie się z tym że sie robi hajs jest najgorsze.

Dobrze ze wydają płyty na legalu , bo połowy podziemia sie nie da słuchać jak nawijają o jedym i tym samym

05-20-2010, 18:39 PM
PoeTa ogólnie co ma biznes do rapu? bo tego bardzo nie kminie. -.-' faaakt. mc zbijają dość sporą fortunę za to. zresztą.. to samo można powiedzieć chociażby o jakiś aktorach, że 'jeśli nie chodzi o biznes to będzie mu bardzo trudno na scenie filmowej' więc dla mnie jest to tylko takie pierdolenie. bo raczej nikt na scenie hh nie znalazł się 'bez' jakiekolwiek talentu :] no, pomijających tych z 'przypadku' mc tak jak np. wymieniłeś też tego żuroma. dajmy np. takiego tetrisa. [bo z nim jestem w wspaniałym kontakcie więc trochę mi o sobie poopowiadał] to on sam jak twierdzi, że rap jest dla niego jak dla jakiegoś sportowca dyscyplina, którą się zajmuje. i gdy zaczął przygodę z rapem to nawet nie myślał o tym żeby wybić się na legal. tak samo też zeus, który nagrywał początkowo dla 'przyjemności' ale fakt wiadomo, dostał szansę na wybicie się na 'legal' to skorzystał z niej. bo wątpię by ktoś taką okazje przepuścił : )

skandal89 peja po prostu nie kryje się z tym, że 'zarabia kasę' tylko po prostu nie wspomina o tym i nie nawija tak co chwilę jak robi to tede. :] dla niego nie liczy się jakiś tam haaaajs w rapie. tylko przekaz. nawet na akcji charytatywnej w gliwicach zagrał za darmo.
Odpowiedz 

Skocz do: